MARINKA NOOTEBOOM NIEUWE ZAKENVROUW VAN HET JAAR 2022

Prix Veuve Clicquot naar topvrouw van Koninklijke Nooteboom Groep, één van de grootste trailerbouwers voor het uitzonderlijk wegvervoer in Europa

WIJCHEN – Marinka Nooteboom, directeur van de Koninklijke Nooteboom Groep, is door de jury van de Prix Veuve Clicquot Bold Woman Award uitgeroepen tot Zakenvrouw van het Jaar 2022.

De prijs werd maandag 11 oktober ’21 door demissionair minister Barbara Visser (Infrastructuur en Waterstaat) uitgereikt in de Hallen in Amsterdam.

De Prix Veuve Clicquot, Bold Woman Award, geldt als de belangrijkste ondernemersprijs voor zakenvrouwen in het Nederlandse bedrijfsleven en heeft tot doel vrouwelijk ondernemerschap te stimuleren.

De 50-jarige Marinka Nooteboom geeft sinds 2012 leiding aan het familiebedrijf dat in 1881 werd opgericht en de familienaam draagt. De rijke historie wordt gekenmerkt door baanbrekende innovaties waar haar klanten veel profijt van hebben. De nieuwe Zakenvouw van het Jaar behoort tot de vijfde generatie van de familie Nooteboom in de leiding van de onderneming.

Fotobijschrift: Marinka Nooteboom is de nieuwe Zakenvrouw van het Jaar 2022. Zij kreeg de prijs overhandigd door ​ Barbara Visser, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat.
Fotobijschrift: Marinka Nooteboom is de nieuwe Zakenvrouw van het Jaar 2022. Zij kreeg de prijs overhandigd door ​ Barbara Visser, demissionair minister van Infrastructuur en Waterstaat.

De jury van de Prix Veuve Clicquot staat onder leiding van voormalig vicepremier en voorzitter van de VVD-fractie in de Eerste Kamer Annemarie Jorritsma en bestaat verder uit Ingrid Thijssen (voorzitter van de werkgeversorganisatie VNO-NCW), Jacco Vonhof (voorzitter MKB-Nederland), Corine Wortmann-Kool (bestuursvoorzitter van Stichting Pensioenfonds ABP) en Mireille Kaptein (Zakenvrouw van het Jaar 2019).

Marinka Nooteboom, de 39e Zakenvrouw op rij in Nederland, was verrast door de voordracht van de jury. ,, Met Nooteboom zijn we de afgelopen jaren een nieuwe weg ingeslagen en hebben iets laten zien dat de jury kennelijk is opgevallen”, zegt Nooteboom.

De Prix Veuve Clicquot wordt sinds 1981 in Nederland uitgereikt aan bijzondere en succesvolle zakenvrouwen, onder wie Anne-Marie Rakhorst, Elske Doets, Meiny Prins, Sylvia Tóth, Yolanda Eijgenstein, Francine Houben, Aukje Kuypers en aan Mireille Kaptein. Alle Zakenvrouwen van het Jaar staan in de traditie van weduwe Nicole-Barbe Clicquot-Ponsardin, die in de 19e eeuw na de dood van haar man aan de basis stond van de bloei van het bekende champagnehuis uit Reims.

De Prix Veuve Clicquot wordt in 27 landen, onder meer in Australië, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Frankrijk, Japan en de USA, uitgereikt. De Zakenvrouwen van het Jaar komen later in het jaar samen in het Franse Reims.

Over Nooteboom

Nooteboom is marktleider in het ontwerpen, produceren en leveren van duurzame transportoplossingen voor het uitzonderlijk wegvervoer. Dit betreft trailers voor bijvoorbeeld het vervoer van bouwmachines, brugdelen, kraandelen en vleugels van windmolens.

Nooteboom is een evenwichtig en financieel gezond bedrijf met langdurige klantenrelaties. Zij exporteert haar trailers naar meer dan honderd landen, waarbij Europa de belangrijkste afzetmarkt is. Nooteboom is één van de grootste producenten in Europa van trailers voor het uitzonderlijk wegvervoer en realiseerde in de afgelopen jaren een jaaromzet van ruim €100 mln voor de Nooteboom Groep. Nooteboom heeft nationaal en internationaal ruim 450 werknemers. Naast de hoofdvestiging in Wijchen heeft Nooteboom diverse verkoopkantoren in Europa.

 

NOOT VOOR DE REDACTIE – NIET VOOR PUBLICATIE

Newsroom Marinka Nooteboom:
www.marinkanooteboom.com

 

Info Nooteboom Trailers:

Johan van de Water ​
j.vd.water@nooteboom.com

Tel. +31 651 588981

 

Interviews & Mediavragen:

Jan-Kees Emmer

emmer@trustedmedia.nl

Tel. +31653 547713

 

Foto’s vrij van rechten te gebruiken.

 

 


 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Nooteboom Trailers

Nooteboom Trailers B.V. is een leidende internationale onderneming die haar klanten innovatieve en integrale oplossingen biedt voor uitzonderlijk vervoer. Nooteboom ontwerpt en bouwt de hoogste kwaliteit trailers met een nuttig draagvermogen van 20 tot 200 ton. De product range omvat semi-trailers, diepladersaanhangwagens en semi-diepladers. Iedere trailer van Nooteboom heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dankzij de lage total cost of ownership. Verder staan kwaliteit, betrouwbaarheid en het grootste bedieningsgemak voorop.

Contact

Nieuweweg 190 6603BV Wijchen

+31 24 6488864

press@nooteboom.com

www.nooteboom.com