Snel en veilig laden en lossen met nieuw schuifhuifsysteem voor Teletrailer

Nooteboom opleggers kunnen met verschillende merken schuifhuifsystemen geleverd worden. De nieuwste ontwikkeling hierin is de Netcap schuifhuif.

In samenwerking met Netcap International en Van Rijssel Carrosserie heeft Nooteboom een speciale huifgesloten, uitschuifbare trailer ontwikkeld voor staalleverancier Geurts-Janssen uit Venlo. Huifconstructies voor uitschuifbare trailer bestonden al langer, maar daarbij moest de chauffeur losse delen monteren voor de geleiding van de huif. Dat is voorgoed verleden tijd, want bij de Nooteboom 3-assige uitschuifbare Teletrailer van Geurts-Janssen wordt een speciaal ontwikkeld dubbel railsysteem toegepast. Bij dit systeem kan de kap zowel in- als helemaal uitgeschoven door één persoon worden bediend. De oplegger is op een speciale breedte gebouwd om binnen de wettelijk toegestane maten te blijven.

B.A. Geurts-Janssen BV

Geurts-Janssen vierde in 2017 haar 150-jarig bestaan. In die periode ontwikkelde het bedrijf zich van een lokale handelsonderneming naar een toonaangevende internationale groothandel in constructie- en wapeningsstaal, non-ferro en andere technische producten. Het bedrijf staat onder leiding van de vijfde generatie van de familie van de oprichter Bernard Geurts. Geurts-Janssen levert ook bewerkte producten. Op de eigen locatie van 36.000 m2 aan de Tjalkkade in Venlo kan het bedrijf ook zagen, stralen, knippen, buigen en verschillende andere bewerkingen verzorgen. Dankzij de eigen haven en de zes staalhallen vrije overspanning van 33 meter kan Geurts-Janssen grote lengtes stalen profielen uit voorraad leveren. Het transport wordt voor het grootste deel uitgevoerd met eigen trucks door zeer ervaren chauffeurs.

Netcap International BV

Netcap International levert een schuifsysteem voor bakwagens en opleggers met een stabiele constructie. Deze huif schuift feilloos open en dicht. Een Netcap schuifhuif is ontworpen om de laadvloer van de trailer eenvoudig en snel af te dekken waardoor de lading beschermd wordt tegen weersinvloeden. Gevaarlijke klimpartijen over de lading zijn verleden tijd, want de chauffeur kan met één hand, lopend langs de trailer, de huif over de lading trekken. Naast de bescherming tegen weersinvloeden zorgt de schuifhuif voor een aanzienlijke vermindering van de laad- en lostijden. De basis van het Netcap systeem is een special aluminium railprofiel met uitsparingen voor de verticale- en horizontale wielen. De rail is bovenin versterkt waardoor geen schade ontstaat als een heftruck tegen de rail stoot. De speciale Netcap schuifhuif is ook internationaal een succes. Dat blijkt uit de speciale, 5,5 meter brede uitvoering, die Netcap leverde voor het vervoer van vleugeldelen van de Airbus.

De nieuwe Nooteboom Teletrailer van Geurts-Janssen kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen alle vier betrokken partijen. Tijdens de bouw werd regelmatig overlegd over de technische details. De basis is de Nooteboom Teletrailer, die zich al veelvuldig heeft bewezen als efficiënt voertuig voor lange staal- en constructiedelen. Netcap is een specialist in schuifhuif-systemen met een wereldwijde klantenkring en Van Rijssel Carrosserie maakte daar één geheel van. En door deze samenwerking kunnen de chauffeurs van Geurts-Janssen nu – gestraald – staal schoon en droog vervoeren.

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Nooteboom Trailers

Nooteboom Trailers B.V. is een leidende internationale onderneming die haar klanten innovatieve en integrale oplossingen biedt voor uitzonderlijk vervoer. Nooteboom ontwerpt en bouwt de hoogste kwaliteit trailers met een nuttig draagvermogen van 20 tot 200 ton. De product range omvat semi-trailers, diepladersaanhangwagens en semi-diepladers. Iedere trailer van Nooteboom heeft een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding dankzij de lage total cost of ownership. Verder staan kwaliteit, betrouwbaarheid en het grootste bedieningsgemak voorop.

Neem contact op met

Nieuweweg 190 6603BV Wijchen

+31 24 6488864

press@nooteboom.com

www.nooteboom.com